Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
19.05- 23.05.2025 r.
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
poniedziałek |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), jajko na twardo 20g (3), sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: maca |
Ryżanka z warzywami 220ml (9), ziemniaki 150g, kotlety schabowe 60g (1,3), młoda kapusta zasmażana 100g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Chałki drożdżowe 30g (1,3), masło 5g (7), kakao na mleku 200ml (7), mandarynki |
wtorek |
Płatki owsiane (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka krucha 20g, sałata, ogórki świeże, herbata owocowa 200ml II śniadanie: mandarynki |
Zupa ogórkowa z ziemniakami 220ml (7,9), leniwe pierogi z masłem i bułką tartą (1,3,7), surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot malinowy 200ml |
Bułka ze słonecznikiem 30g (1), masło 5g (7), leczo warzywne 30g (3), pomidory, herbata z cytryną 200ml, banany |
środa |
Ryż na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), twarożek waniliowy (7), kiełbasa krakowska 20g, dżem, oliwki greckie, pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: ciasteczka zbożowe |
Zupa grochowa z makaronem 220ml (1,3,9), ziemniaki 150g, kotlet z ryby 50g (3,4), surówka z młodej kapusty 100g, kompot wieloowocowy 200ml |
Chlebek bananowy własnego wypieku 30g (1), masło 5g (7), herbata owocowa 200ml, gruszki |
czwartek |
Płatki żytnie (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), sałata, pomidory, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: melony |
Rosół z makaronem 220ml (1,3,9), ryż 150g, piersi z kurczaka pieczone 60g, marchewka z groszkiem 50g, sałata lodowa z sosem winegret 50g, napój miętowo-cytrynowy 200ml |
Kasza jaglana z musem z truskawek 150g (7), herbata miętowa 200ml, jabłka |
piątek |
Kasza manna (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), polędwica z drobiu 20g, sałata, pomidor, ogórek świeży, herbata owocowa 200ml II śniadanie: wafle kukurydziane |
Barszcz ukraiński z ziemniakami 220ml (7,9), krokiety (1,3) z mięsem i pieczarkami 150g, surówka z kiszonych ogórków 100g, kompot wieloowocowy 200ml |
Bułki kajzerki 30g (1), masło 5g (7), pasta z jaj 30g (3), herbata z cytryną 200ml, banany |
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe