
3.11- 7.11.2025 r.
|
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
|
poniedziałek |
Kasza manna na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), jajko na twardo 20g (3), pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: maca |
Zupa zacierkowa z warzywami 220ml (9), kasza gryczana 150g, pulpety w sosie pomidorowym 60g (3), fasolka szparagowa 50g, mizeria ze śmietaną 50g (7), kompot wieloowocowy 200ml |
Muffinki marchewkowe 30g (1,3), kakao na mleku 200ml (7), mandarynki |
|
wtorek |
Ryż na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka dziadka 20g, sałata, ogórki świeże, pomidory, herbata owocowa 200ml II śniadanie: chrupki kukurydziane |
Zupa kalafiorowa z ziemniakami 220ml (1,7,9), makaron (1,3) z serem białym i polewą jogurtowo-truskawkową (7), surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot malinowy 200ml |
Bułki 30g (1), masło 5g (7), fasolka po bretońsku 150g, herbata z cytryną 200ml, banan |
|
środa |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), kiełbasa krakowska, kiełki z rzodkiewek, sałata, pomidor i ogórki świeże, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: jabłka |
Kapuśniak z ziemniakami 220ml (9), ryż 150g, udka kurczaka w potrawce 60g, brokuły gotowane 50g, surówka z czerwonych buraczków 50g, kompot wiśniowy 200ml |
Makaron z musem jagodowym 150g (1,3), gruszki |
|
czwartek |
Zacierki na mleku 200ml (1,3,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), polędwica z drobiu 20g, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata miętowa 200ml II śniadanie: banany |
Zupa pomidorowa z ryżem 220ml (7,9), ziemniaki 150g, kotlet mielony z indyka 60g, sałata lodowa z sosem winegret 100g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Bułki 30g (1), masło 5g (7), pasta z jaj 30g (3), kawa Inka na mleku 200ml (7), jabłko |
|
piątek |
Płatki owsiane na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), schab własnego wypieku 20g, sałata, pomidor, ogórek świeży, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: ciasteczka zbożowe bez cukru |
Zupa krem z dyni 220ml (9), ziemniaki z koperkiem 150g, filet z ryby pieczony 60g(4), surówka z białej kapusty 100g, napój z mięty i cytryn 200ml |
Naleśniki z konfiturą brzoskwiniową 150g (1,3,7), herbata owocowa 200ml, banan |
Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe


